Η ιστορία μας - Χριστιανικό Σπίτι Ηλικιωμένων Ο Καλός Σαμαρείτης - ΝΕΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΗΛΙΩΜΕΝΩΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ

Go to content

Main menu:

Το Χριστιανικό Σπίτι
Ένας οραματισμός που γεννήθηκε εδώ και  αρκετά χρόνια στην καρδιά αδελφών της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας  Κατερίνης, υλοποιήθηκε. Από την 1 Απριλίου 2005 λειτουργεί το Χριστιανικό Σπίτι  Ηλικιωμένων  "Ο Καλός Σαμαρείτης" που είναι αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Κατερίνης,  διευθύνεται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και σκοπός μας είναι η  περίθαλψη ηλικιωμένων αδερφών μας σε ένα θερμό χριστιανικό οικογενειακό  περιβάλλον.
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Χριστιανικό Σπίτι  Ηλικιωμένων ανεγέρθηκε αρχές δεκαετίας του '50, όπου και λειτούργησε από  το 1952 μέχρι αρχές δεκαετίας του '80 ως Ευαγγελικό Ορφανατροφείο με  σκοπό τη φροντίδα των ορφανών παιδιών που άφησε ο πόλεμος.
Οι  αδερφοί που οραματίστηκαν τη διακονία για το Χριστιανικό Σπίτι  Ηλικιωμένων, είδαν τη μεγάλη ανάγκη για ένα ίδρυμα, στο οποίο (σεβαστά  μας αδέρφια) οι απόμαχοι της ζωής θα περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της  ζωής τους μέσα σε ένα χώρο θερμό και φιλικό, που θα περιστοιχίζεται από  ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και μια κοινωνία ανθρώπων που εκτιμά,  σέβεται και έχει "ευσπλαχνία για τους γέροντες".
 
Back to content | Back to main menu